Verslag van concert ’t Plein

Wat een grandioze muzikale maandagmiddag die voor Sax-O-13 een uitnodiging
opleverde voor een nieuwjaarsconcert in januari 2024. Voor beide orkesten een ovationeel staand applaus waarbij wij het publiek verdenken dat men erg graag de benen wilde strekken. Maar wat hebben we geoefend voor deze dag waarbij wij denken aan het geduld van Jan Hermans. Geduld dat hij met beide orkesten heeft en ons doet denken aan zijn, met humor gespeende opmerkingen. Bij binnenkomst ging iedereen, elkaar verwelkomend, toch zijn, haar of hun plekje opzoeken. Ger Martens liet ons weten dat, zijn maatje op bariton Jan van Hoof, zijn warme groeten overbracht naar SaxSax-O-13 en het S.O.T. en hen succes wenste. Top Jan!!
Een aantal oud-leden van beide orkesten was traditioneel aanwezig en dat doet ons deugd. De uitnodiging van het S.O.T. aan onze collega’s van de N.K.H. leverde een tiental bezoekers op. Schrijver dezes is tevens lid van de N.K.H. en is verheugd dat zij acte-de-presence gaven.
Presentator Martien Oerlemans opende de middag met het vermelden dat, aan het orkest, om diverse Paasredenen en ziekte, een aantal muzikanten ontbrak. Met ferme klanken uit ‘Little Brown Jug’ opende Sax-O-13 de middag gevolgd door vijf bekende nummers uit ons aller collectieve geheugen. Daarna mochten ruim vijfenveertig muzikanten hun plek vinden voor een soort reprise van het ‘Colours of the sixties’ concert. Getooid in kleurrijke blommen en fleurige
keelklemmende stropdassen bestegen ze het podium. Martien Oerlemans kondigde de nummers van blok 1 aan. Nog even wachten op de dirigent en het feest kon beginnen. ‘Boney M’ en nog meer wierpen ons terug in de tijd. Tijd voor een welverdiende pauze. In tegenstelling tot Poppodium 013 mochten wij ons wel vermengen met ons publiek en de eerste complimenten en kritieken eigen maken. Met die wetenschap beklommen we het podium om opnieuw de jaren 60 aan te tikken. Met James Bond tikten we ons filmgeheugen aan en maakten we ook een wandeling naar enkele Spaanse kastelen. De uitsmijter ‘pursang’ Bömischer Traum leverde bovengenoemde
complimenten op. We deden het graag volgens Bart Bedaux en dankte zowel Martien Oerlemans als Jan Hermans. Dat de nazit erg gezellig was weet schrijver dezes uit overlevering.
Ik mocht me excuseren met een andere verplichting.

Geert.